Search
Close this search box.

Zlatne ruke otišle u prave ruke – Dražen Kirigin iz tradicije Kirigin dobitnik je najprestižnije obrtničke nagade

Splitski obrtnik Dražen Kirigin, jedan od suvlasnika svima poznate Slastičarnica Tradicija Kirigin dobitnik je najprestižnije obrtničke nagade Zlatne ruke, koja mu je na temelju prijedloga Udruženja obrtnika Split uručena jučer na svečanoj akademiji Hrvatska obrtnička komora – HOK. U obiteljski posao – kao obrtnik, uključio se još 1984. godine, a poslu se učio od oca i zatim nastavio je obiteljski posao.

Radi se o obrtu osnovanom još davne 1937. godine, a u našem gradu priznat je kao stari obiteljski obrt posebno poznat po dugim redovima uoči Uskrsa kada svi strpljivo čekaju najpoznatiju sirnicu u gradu.

Na zidu slastičarnice još uvijek ponosno stoji majstorska diploma iz 1934. koja glasi na ime Vinka Kirigina, oca dobitnika ove prestižne nagrade. Da ova nagrada ide u zaslužene ruke svjedoči i da je u vlasništvo obitelji Kirigin i obrtnica iz pedesetih godina, s rednim brojem šest.

Gospodinu Kirignu, ali i svima koji su ponosno gradili ovu priču skoro pa cijelo jedno stoljeće čestitamo na zasluženom priznanju i želimo im još mnogo godina rada i uveseljavanja naših sugrađana!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security