Search
Close this search box.

Poboljšanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II

U sklopu EU projekta „Poboljšanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II“,  u kojem sudjeluje i HOK, 28. veljače predstavljena su četiri mini vodiča za male i srednje poduzetnike.

Minivodiči pružaju kratak pregled određenih dijelova zakonodavstva i regulative iz područja zaštite tržišnog natjecanja i državnih potpora, zaštite intelektualnog vlasništva, sigurnosti hrane te normi za industrijske proizvode.

Ricardo Pinto, voditelj tima BIZimpact II, ukratko je podsjetio kako se 1.4 milijuna eura vrijednim projektom, koji je započeo u ožujku 2013. godine te traje do ožujka 2015. godine, želi unaprijediti poslovna klima u Hrvatskoj i stvoriti potporni sustav alata za malo i srednje poduzetništvo.

Najavio je i pokretanje biltena za malo i srednje poduzetništvo, u tiskanom i elektroničkom obliku, koji će služiti kao alat za održavanje redovite komunikacije institucija s malim i srednjim poduzetnicima, jer „nije dovoljno samo objaviti određenu informaciju na web stranici, nego je potrebno i obavijestiti poduzetnike da je informacija stavljena on-line“.

Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta istaknuo je skoro pokretanje poslovnog foruma za malo i srednje poduzetništvo čiji je cilj podizanje razine informiranosti, odnosno podizanje razine konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Glavni korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a ostali korisnici su Hrvatska obrtnička komora, HAMAG INVEST, HGK, HUP i HSZ.

Dodatne informacije, kao i ažurirani te novi minivodiči za poslovnu zajednicu dostupni su na web stranici projekta, a također i na web stranici Hrvatske obrtničke komore.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security