Search
Close this search box.

Otvoren 19. međunarodni sajam GAST 2014.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je na Žnjanu 19. međunarodni sajam GAST 2014., u nazočnosti splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, njegovih zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa te brojnih uzvanika i poduzetnika. Riječ je o najznačajnijem gastronomskom događaju u Hrvatskoj, na kojem sudjeluje preko 900 izlagača iz devet zemalja, među kojima su Austrija, Bosna i Hercegovina, Indonezija, Italija, Njemačka, Poljska, Slovenija i Srbija.

„Danas nema važnije zadaće nego pokrenuti gospodarstvo i osigurati da naši građani mogu pristojno živjeti. Danas prevladava pesimizam, ali ja to nikada nisam bio niti ću biti i vjerujem da Hrvatska može bolje u vremenima koja dolaze, a jedan od dokaza tome je i ovaj Sajam. Nakon pustih godina recesije još uvijek ima snage za ovakvu djelatnost. Čestitam organizatorima, jer danas nije lako organizirati ovakvu priredbu. Ovo je dokaz da je uspjeh moguć. Zar bi itko ovdje bio da ne vjeruje u uspjeh i zato želim da svi izlagači iskoriste ovo vrijeme za poslovni uzlet“, kazao je predsjednik Josipović otvarajući Sajam.

2014_03_05_gast

Gradonačelnik Baldasar je posebno pozdravio organizatore, „jer svojim primjerom pokazuju da se i u ovim teškim okolnostima radom i upornošću može uspjeti“. „Ovo je i veliki primjer za grad Split, a njegova orijentiranost prema turizmu sigurno doprinosi produženju sezone, što se podudara s ambicijom našeg grada da od turizma ne živi samo tijekom ljetnih mjeseci, nego i tijekom cijele godine“, rekao je splitski gradonačelnik.

Sajam se održava od 5. do 8. ožujka i to pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike te ministarstava regionalnog razvoja i fondova EU, poljoprivrede te turizma.

(Izvor: Grad Split)

Scroll to Top
Malcare WordPress Security