Search
Close this search box.

Uskoro novi IPARD natječaji za poljoprivrednike i ribare

Novi natječaji za mjere IPARD programa raspisat će se za Mjeru 101 između 4. travnja – 18. travnja , a za Mjeru 103 između 24. ožujka  i 7. travnja. Sredstva iz Mjere 101 namijenjena su ulaganjima u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice u sektorima mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, proizvodnje jaja, voća, povrća, žitarica i uljarica. Sredstva iz Mjere 103 namijenjena su ulaganjima u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice u sektorima mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te u sektoru maslinovog ulja.

Budući su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekuje se veliki interes potencijalnih korisnika. Svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju financirat će se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada: jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava.

Novi Pravilnik će biti objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

 

(Izvor: HOK)

 

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security