Search
Close this search box.

Poslovanje u Njemačkoj – pravni i porezni aspekti izgradnje poduzetničke aktivnosti

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora 3. travnja u Zagrebu organizira stručni seminar “Poslovanje u Njemačkoj – pravni i porezni aspekti izgradnje poduzetničke aktivnosti u Njemačkoj”. Seminar se održava u suradnji s dr. Zoranom Domićem, odvjetnikom pri društvu odvjetnika, poreznih savjetnika i gospodarskih revizora SchlarmannvonGeyso sa sjedištem u Hamburgu. 

Nakon pristupa Hrvatske Europskoj uniji, za hrvatske državljane i poslovne subjekte, pored ostalih sloboda, vrijedi i sloboda poslovnog nastana te sloboda pružanja usluga. Time je i hrvatskim poduzetnicima omogućeno da se uključe na njemačko tržište i tu pokrenu poduzetničku djelatnost. Pozitivna gospodarska situacija i posebno njena blizina čine Njemačku privlačnom za hrvatske poduzetnike.

Od svog osnutka 2003. godine, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora prati njemačke i hrvatske tvrtke prilikom ulaska na tržište i upoznavanja okvira poslovanja te sklapanja poslovnih kontakata. Komora danas broji 350 članova, hrvatskih i njemačkih tvrtki i najveća je bilateralna gospodarska organizacija u zemlji. U svrhu povezivanja poslovnih partnera Komora organizira različita događanja poput mjesečnih okupljanja, panel rasprava, primanja ili stručnih seminara.

Seminar će se održati na hrvatskom jeziku, a za dodatne informacije možete se obratiti u Njemačko-hrvatsku industrijsku i trgovinsku komoru, gđa Marijana Ladan-Pelivanović: 01/ 6311 600 ili e-mail: m.ladan-pelivanovic@ahk.hr

Program Seminar_03.04.2014.pdf

Prijavnica_Anmeldebogen_ Seminar_03.04.2014.docx

(Izvor: HOK)

Scroll to Top
Malcare WordPress Security