Search
Close this search box.

Javni pozivi za sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, objavio je dva Javna poziva za sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila. Prvi javni poziv namijenjen je građanima, kojima je za kupnju novog hibridnog ili električnog vozila ukupno na raspolaganju 3 milijuna kuna, dok je za trgovačka društva i obrtnike osigurano 4 milijuna kuna.

Građani mogu dobiti poticaje za kupnju jednog vozila, dok će se tvrtkama za kupnju više ovakvih vozila odobriti i do 350.000 kuna. Korisnici poticaja su kupci isključivo novih vozila, koja moraju zadržati u vlasništvu ili korištenju godinu dana od datuma prve registracije, odnosno 3 godine ukoliko se radi o tvrtkama. Inače, sufinancira se kupnja novih vozila M1 kategorije, koja služe za prijevoz osoba, te osim vozačkog imaju još najviše 8 sjedala i vozila N1 kategorije, namijenjena prijevozu tereta najviše dopuštene mase do 3,5t.

Prvi korak procedure za dobivanje sredstava je odabrati vozilo i Fondu predati zahtjev za sufinanciranje kupnje. Zahtjev se sastoji od prijavnog obrasca, koji se može naći na službenim stranicama Fonda, preslici osobne iskaznice te preslici ponude za vozilo, ovjerene od strane prodavatelja.

Zatim, potrebno je priložiti brošuru, letak, certifikat ili sličnu potvrdu iz koje su jasno vidljive karakteristike vozila – proizvođač, tip, model, vrsta goriva i izvora snage te emisija CO2 g/km, ukoliko navedeno nije vidljivo iz same ponude. Trgovačka društva i obrtnici dužni su priložiti i ovjerenu izjavu o korištenim državnim potporama primljenima tijekom prethodne dvije i tekuće fiskalne godine, izjavu da poduzetnik nije u teškoćama kao i potvrdu Porezne uprave o podmirenju obveza javnih davanja, ne stariju od 30 dana od dana slanja dokumentacije.

Po odobrenju sredstava, korisnici s Fondom potpisuju ugovor o sufinanciranju te imaju rok od 6 mjeseci za realizaciju kupnje. Sufinancirani iznos se na račun korisnika uplaćuje u roku 30 dana od dostave potrebne dokumentacije za isplatu, sukladno tekstu javnog poziva.

Na ovom linku pročitajte objavu za medije sa web stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a očekujemo da bi se kroz nekoliko dana s njihove službene stranice mogla preuzeti i ostala nužna dokumentacija za prijavu na natječaj.

(Foto: Arhiva UO Split)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security