Search
Close this search box.

Predstavljen projekt pružanja besplatnih savjetodavnih usluga

‘- Želja Ministarstva poduzetništva i obrta je da malim i srednjim poduzetnicima pomogne da dosegnu položaj koji će im omogućiti bolju konkurentnost na tržištu i jačanje izvoza, da podupire širenje poduzetničke svijesti i međusobno poslovno povezivanje malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. Članstvo u Europskoj uniji hrvatskom gospodarstvu otvara direktan pristup tržištu s više od pola milijarde stanovnika, što je velika prilika koju je potrebno osvijestiti. Male i srednje poduzetnike zato moramo potaknuti da svoje proizvode plasiraju u zemljama EU, sada kada su im granice otvorene – poruka je ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, koji je danas u Zagrebu svečano predstavio projekt „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu – faza II“, SMEPASS II.

Riječ je o projektu pomoći poduzetnicima koji se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost, a usmjeren je na jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2.978.400 eura. Cilj projekta je, istaknuo je ministar Maras, očuvanje postojećih tržišta i osvajanje novih kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima u području marketinga i razvoja proizvoda te upravljanja kvalitetom. Kroz projekt je predviđeno da će najmanje 150 poduzetnika dobiti besplatne savjetodavne usluge te su ovom prilikom predstavljena 46 poduzetnika odabrana u okviru prvog poziva za iskaz interesa koji je završen u prosincu 2013. godine. Drugi poziv za iskaz interesa poduzetnika za savjetodavne usluge objavljen je 28. travnja 2014. godine te će biti otvoren do 23. svibnja 2014. godine.

Voditelj projektnog tima, Stephen O’Mullane naglasio je važnost sektora malog i srednjeg poduzetništva za hrvatsku ekonomiju. Napomenuo je kako je ulazak Hrvatske u Europsku uniju povećao potrebu hrvatskih malih i srednjih poduzetnika da se što više orijentiraju na svoje marketinške strategije i procese u upravljanju kvalitetom proizvoda. Poduzetnici koji žele primiti direktnu pomoć od Projekta u području marketinga i razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom mogu se odmah prijaviti putem web stranice Projekta.

(Izvor: MINPO)

Scroll to Top
Malcare WordPress Security