Search
Close this search box.

Ultra Europe Festival opravdao očekivanja!

Drugi Ultra Europe Festival koji je u Splitu održan od 11. do 13.srpnja opravdao je očekivanja, protekao je bez većih problema, a osim izvrsne promidžbe grada potvrdio je da je moguća simbioza festivala elektronske glazbe i destinacije koja se brendira kao kulturno-povijesna. Zaključak je to sa završnog sastanka kojeg je zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević održao s predstavnicima organizatora te gradskih poduzeća, službi i ustanova koje su bile uključene u realizaciju ovog velikog projekta, a s ciljem da izvještaji o odrađenom tijekom ovogodišnje manifestacije posluže kao podloga za što bolju pripremu  UEF 2015.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio je organizatorima i djelatnicima PU Splitsko-dalmatinske, Hitne pomoći, KBC-a, TZ Grada, Parkova i nasada, JU Park šuma Marjan, Čistoće, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, JVP Grada Splita, taxi službe te Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo na velikom angažmanu i trudu koji su uložili kako bi događaj koji je u tri dana okupio 150 tisuća posjetitelja iz 120 zemalja protekao na najbolji mogući način.

Manifestacija je završila vrlo pozitivno za grad. Iako su za Split ovakav događaj i struktura posjetitelja bili nepoznanica, dojam je, nakon održane druge Ultre da su ih naši sugrađani sa simpatijama prihvatili. Zahvaljujem svim građanima, pogotovo stanovnicima u kotarevima oko Poljuda, što su pokazali vrlo visok prag tolerancije– kazao je zamjenik Kovačević istaknuvši da procjene govore kako je , zahvaljujući ovom festivalu, u Hrvatskoj ostalo 300 milijuna kuna, a najveći dio u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema podacima splitske Turističke zajednice na dan UEF ove godine bilo je, samo na području grada, popunjeno 15880 turističkih kreveta, a usporedbe radi tijekom prošlogodišnjeg festivala  popunjeno je bilo 9200 turističkih kreveta u Splitu. I Čistoća je zbrinula za trećinu više smeća nego prošle godine, 50 njenih zaposlenika prikupilo je oko 30 tona smeća, a povećan odvoz otpada od uobičajenog zabilježen je i u svim gradskim kvartovima. Pojačana dežurstva imale su i ekipe gradskih komunalnih redara, na autobusima Prometa zabilježeno je samo jedno razbijeno staklo, a ni taksisti nisu imali nikakvih neugodnosti.

I predstavnici policije i medicinskih ustanova izrazili su zadovoljstvo što nije bilo težih situacija s obzirom na izuzetno veliki broj sudionika festivala. Hitna pomoć je na stadionu u Poljudu imala 132 intrevencije, još 43 u ambulanti, a 78 osoba prevezeno je u bolnicu. U KBC Split je, pak, na Internom, Pedijatrijskom, Neuroliškom i Hitnom kirurškom prijemu obrađeno 90 sudionika UEF-a,  od čega ih je pet zadržano na liječenju, isto toliko opservirano, a 80 ambulantno obrađeno. Policija je privela 196 osoba, većinom zbog droge, međutim i njihov zaključak je da je publika na festivalu bila izuzetno korektna i pristojna.

Na sastanku je detektirano i nekoliko situacija koje, pogotovo sa sigurnosnog aspekta, treba unaprijediti.

Pripreme za sljedeću Ultru započet ćemo na vrijeme, odmah na početku iduće godine – zaključio je dogradonačelnik Kovačević.

(Izvor: Grad Split)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security