Search
Close this search box.

Rezultati nadzora Porezne uprave kod obveznika fiskalizacije – pojačani nadzori se nastavljaju

Porezna uprava je u lipnju 2016. godine na svojim internetskim stranicama najavila pojačane nadzore tijekom ljetnih mjeseci kod obveznika fiskalizacije, koji se provode na području cijele Republike Hrvatske, a posebno na jadranskoj obali gdje je ljetna sezona u punom jeku.
Nastavno na navedeno, Porezna uprava putem svog priopćenja kojeg u cijelosti možete pročitati na ovom linku obavještava javnost da je u razdoblju od 1.6. do 19.7.2016. godine obavljeno 1259 nadzora od strane inspektora Porezne uprave. Nadzori su obuhvatili prije svega ciljne skupine poreznih obveznika odabranih na temelju prethodno provedene analize rizika u sustavu Porezne uprave, te su kod čak 458 poreznih obveznika utvrđene nepravilnosti, što predstavlja 36 %!

Najčešće utvrđene nepravilnosti odnose se na neizdavanje računa, prekoračenje roka fiskalizacije od 48 sati za dostavu podataka o naplaćenim dobrima ili uslugama, nepolaganje gotovine na žiro račun, te višak ili manjak novca u blagajni.

Porezna uprava također najavljuje još intenzivniji nastavak svojih aktivnosti, uz svakodnevnu 24 satnu nazočnost na terenu na području cijele Republike Hrvatske. Podsjećaju da sustav fiskalizacije inspektorima omogućava praćenje rada svakog poreznog obveznika u realnom vremenu, kao i praćenje trendova i svih aktivnosti poreznog obveznika koje se odvijaju putem fiskalizacije. U cilju bolje učinkovitosti nadzora inspektorima je omogućena i mobilna aplikacija za praćenje izdavanja računa i stanja blagajne istovremeno kod jednog ili više poreznih obveznika, u realnom vremenu, iz neposredne udaljenosti bez posjete poreznom obvezniku.
Kompletno priopćenje Porezne uprave na ovu temu možete pročitati na ovom linku.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security