Pozivamo vas na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 27. do 29. studenoga u Splitu, u hotelu „Le Meridien Lav“.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.
U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, nastojat ćemo kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme.
Pripremili smo i panel diskusiju s ugostiteljima iz zemalja EU i regije, kako bi iz prve ruke doznali na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.
S iznimnim zadovoljstvom ove godine najavljujemo i gostovanje Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara.
Namjera je osuvremeniti Kongres i na atraktivan način pružiti našim članovima nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl.
Program
Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja.
Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga s početkom u 11:00 sati.
Izdvojeno iz programa – panel diskusije 28. studenoga, ponedjeljak
Iz programa želimo istaknuti panel diskusije, 28. studenoga u prijepodnevnom dijelu, s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i institucija o najvažnijim temama s kojima se ugostitelji susreću u svakodnevnom poslovanju, a to su :
Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru
-financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
-uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
-suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
-obrazovanje i stanje na tržištu rada
Panel II : Ugostiteljstvo van granica RH – iskustva ugostitelja iz regije / pregled financijskih aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci /
Panel III: Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti .
Više o gostima i panelistima možete pronaći u programu.
Poziv na predavanje Michelinovog kuhara, Emanuela ScarellaU suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, imamo čast ugostiti eminentnog Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella, koji će nam predstaviti nove trendove u gastronomiji, podijeliti sa Vama svoja znanja i vještine. Posebno ističemo da smo na ovo predavanje pozvali sve ugostiteljske škole iz RH da dovedu učenike.
Zajednička večera 27. studenoga, nedjelja
Pozivamo sve zainteresirane da se opuste uz prigodan program te iznenađenja. Navečer u Hotelu „Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati za sve sudionike pripremili smo zajedničku večeru uz klasično poslužen menu. Vina tijekom večere osigurali su naši dugogodišnji partneri „Udruga Graševina Croatica“, koji će donirati vina za ovu prigodu.
Cijena večere iznosi 300 kn koju je kako je navedeno potrebno „naručiti“ preko registracije na webu, link: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA
Način prijave i mogućnost sudjelovanja u radu Kongresa
Dakle, svi sudionici moraju se registrirati na linku: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA,
-prijava za jedan od ponuđenih paketa I, II ili III, odnosno pojedine dijelove
-prijava za one koji ne noće u hotelu, sudjeluju u kompletnom programu i zajedničkoj večeri (kotizacija 200 kn i zajednička večera 300 kn u nedjelju)
-prijava za one koji ne noće u hotelu i sudjeluju u kompletnom programu, bez zajedničke večere (kotizacija 200 kn)
-prijava za one koji ne noće u hotelu i sudjeluju samo na zajedničkoj večeri (300 kn)
-prijava za one koji žele sudjelovati samo na radnom dijelu Kongresa, besplatno (bez kotizacije, ne uključuje dio programa, predavanje Michelinovog kuhara, koncert Petra Graše u klubu “Central” i zajedničku večeru)
-sve druge kombinacije u direktnom kontaktu na mail: tajana.zunec@penta-zagreb.hr i tel. 091 201 59 51
Napomene:
-obratite pažnju da je potrebna registracija i za sudjelovanje samo u radnom dijelu programa (bez kotizacije). Pravo na besplatan ulaz za radni dio imaju samo obrtnici s uredno podmirenim obvezama prema komorskom sustavu. I ovi posjetitelji će dobiti akreditacijsku karticu posebne boje.
-za prijave u samom hotelu za besplatni ulaz biti će nužno identificirati se s obrtnicom i osobnom kartom.
-ulaz za sve dijelove programa biti će moguć samo s akreditacijskim karticama koje će biti na ime pojedinca.
Za sudjelovanje u programu potrebno je registrirati se na navedenu stranicu do 22.11. 2016. Za one koji to ne učine, postoji mogućnost registracije u samom hotelu na registracijskom stolu u nedjelju 27.11.2016. od 14:00 sati s mogućim problemom raspoloživih mjesta u hotelu i za zajedničku večeru.
Registracija će se obavljati u nedjelju od 14 sati do prije zajedničke večere:
-za registrirane na web-u, preuzimanje akreditacijske kartice
-za one koji uplaćuju na licu mjesta, preuzimanje akreditacijske kartice
Isto tako, registracija će se obavljati u ponedjeljak ujutro
-za registrirane na web-u, preuzimanje akreditacijske kartice (ako nije preuzeta)
-za one koji uplaćuju na licu mjesta, preuzimanje akreditacijske kartice
-za one koji ulaze bez kotizacije, provjera obrtnice i provjera komorskog doprinosa, biti će im omogućen ulaz samo na radni dio.
Kotizacija u iznosu od 200,00 kn podrazumijeva mogućnost sudjelovanja u svim segmentima programa, na panelima, predavanju Michelinovog kuhara, predavanjima, koncertu Petra Graše i drugo. Kotizacija u organizaciji ovakvog tipa manifestacija je uobičajena. HOK kao organizator želi pružiti Vama, članovima, najbolju moguću uslugu, no ona podrazumijeva i dodatne troškove. Ugovorene cijene hotela su jedinstvene za sve i nisu uvećane za proviziju ili neke druge troškove.
NAPOMENA: HOK je s druge strane osigurao besplatno sudjelovanje (bez kotizacije) za one ugostitelje koji žele doći 28.11.2016. i slušati samo program u Kongresnoj dvorani hotela, kao i 29.11. na radionice/predavanja, osim one koju drži Emanuelo Scarello Michelinov kuhar i prije spomenutog koncerta.
Ostale informacije o Kongresu i načinu prijave na http://web.penta-pco.com/GIG29 i www.hok.hr
Kontakt u HOK-u: Krešimir Tomić
Telefon : 01/ 4806 631; 4806 666 – centrala
e-mail: cehovi@hok.hr; kresimir.tomic@hok.hr
Ovdje možete preuzeti radnu verziju programa: 29-kongres-program-radna-verzija
Datum objave: 21.11.2016.g.