Search
Close this search box.

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatski izvoznici potpisali Sporazum o suradnji

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Hrvatskim izvoznicima (HIZ), koji su 12. prosinca u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, HOK i HIZ su dogovorili programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu.

„Ovaj će Sporazum pomoći hrvatskim obrtnicima i izvoznicima da ojačaju konkurentnost na međunarodnom tržištu. Hrvatska obrtnička komora u partnerstvu s Hrvatskim izvoznicima obavezuje se da će, pružati pomoć i brinuti za prava svojih članova, kako bi se uz obostrano informiranje i educiranje mogla proširiti mogućnost izvoza i osvojiti nova tržišta, “ rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

„Sporazum će omogućiti da se zajednička znanja i iskustva stave na raspolaganje svim članovima HOK-a i HIZ-a, jer vjerujemo da su obrtnici potencijalni izvoznici, te da zajedničkim snagama možemo utjecati na daljnji rast gospodarstva RH. Kako bi naša suradnja bila što tješnja, odlučili smo smanjiti mjesečnu članarinu HIZ-a za obrtnike. Nadamo se da će ovaj Sporazum posebice olakšati prirodan smjer širenja tržišta Republike Hrvatske unutar EU prema zemljama Srednje Europe“, rekao je predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago.

Sporazumom je predviđeno zajedničko organiziranje predavanja, okruglih stolova i radionica za članove HOK-a i HIZ-a te suradnja u edukativnim programima i projektima. Ujedno, HOK i HIZ će preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije, a osim toga će, kada god bude bilo potrebno, zajednički nastupati prema nadležnim državnim institucijama.

 

(Tekst i foto: HOK)

Datum objave: 16.12.2016.g.

 

 

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security