U Areni Zagreb od 3. do 5. travnjaodržat će se 2. Festival hrane i vina – sveobuhvatni festival koji će na jednom mjestu predstaviti bogatu ponudu gastronomske scene Hrvatske.
Veliki broj izlagača iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja omogućit će znatiželjnim posjetiteljima da kušaju brojne delicije te se upuste u pravu eno-gastro avanturu. Festival ima četiri kategorije, i to gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa.
Uz izlagački dio festivala koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojnih kušaonica na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativnih radionica gdje će posjetitelji imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja. Jednako tako, Festival je mjesto za otvaranje poslovnih prilika i predstavljanje svojih proizvoda kako širokom tržištu, tako i specijaliziranim kupcima.
Na festival dolaze poznati chefovi: Renato Rizzardi, iz restorana La Locanda di Piero, s Michellinovom zvjezdicom; chef Janez Bratovž iz popularnog ljubljanskog restorana JB, na listi najboljih svjetskih kuhara i jedan od najistaknutijih hrvatskih chefova mlađe generacije Dino Galvagno. I velike slastičarske zvijezde pokazat će svoje umijeće: Tea Mamut i Petra Jelenić.
Prijaviti se možete putem ovog linka, a više informacija saznajte klikom ovdje.
(Izvor: HOK)