Search
Close this search box.

Bogat stručni i natjecateljski program INTERSLAST-a 2014.!

Za treći po redu Europski kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva INTERSLAST 2014., koji će se održati 1. i 2. listopada u Termama Tuhelj prijavilo se već 150 stručnjaka slastičarstva i slastičara iz 9 zemalja, a rok za prijavu traje do 15. rujna 2014.

Cilj INTERSLAST-a je intenzivirati stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te još bolje povezati ovu grupaciju kroz ovaj već tradicionalni događaj u regionalnoj slastičarskoj branši.

INTERSLAST se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu manifestacije naziva “Folkslast”.

Želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica, pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica tradicionalnih kolača Hrvatskog Zagorja, Međimurja i Istre.

Posebnu zanimljivost predstavljat će slastičarski kup INTERSLAST KUP 2014. u u kojem će se posebno natjecati juniorske ekipe slastičara do 23 godine i seniorske ekipe.

Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu: Boje jeseni.

Rad vrhunskih slastičara valorizirat će stručni žiri, članovi Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza, a najbolji dobivaju prestižna priznanja.

Prvonagrađeni u juniorskoj konkurenciji ići će na svjetsko natjecanje na sajam SIGEP u Riminiju u Italiji.

Ovogodišnji INTERSLAST po prvi puta će ugostiti inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Italije, Turske, Slovenije, Tunisa, Njemačke, Gruzije, Austrije, Češke i Hrvatske.

Glavna tema kongresa su „Novi trendovi u slastičarstvu”, a visoki pokrovitelj ove manifestacije je Krapinsko – zagorska županija.

PRIJAVA 
(Izvor: HOK, foto: arhiva UO Split)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security