Search
Close this search box.

Ceh ugostitelja HOK-a: parcijalno otvaranja ugostiteljskih objekata stvara razjedinjenost ugostiteljstva kao struke

Otvaranjem zatvorenih dijelova restorana, restoranima će biti omogućen praktički normalan rad uz daljnje pridržavanje svih epidemioloških mjera, a caffe-barovi će i dalje ostati zakinuti. Horizontalna otvaranja ključ su ravnopravnosti i jednakosti unutar struke.

Na najave ministra unutarnjih poslova i načelnika Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Davora Božinovića, o postupnom popuštanju epidemioloških mjera i prije 1. lipnja, koje bi između ostalog obuhvatile povećanje broja ljudi na okupljanjima s 25 na 100, otvaranje zatvorenih dijelova restorana te produženje rada ugostiteljskih objekata s 22 na 23 sata, reagirao je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističući važnost i nužnost horizontalnog otvaranja unutar iste struke, u ovom slučaju kroz otvaranje zatvorenih dijelova svih vrsta ugostiteljskih objekata, a ne samo restorana. Parcijalnim popuštanjem epidemioloških mjera, restoranima će biti omogućen gotovo pa normalan rad dok će caffe barovi kao dio iste struke i dalje ostati zakinuti i onemogućeni za normalan rad.

„Apeliramo na izjednačavanju uvjeta rada svih ugostiteljskih objekata. Ako se restoranima omogući  zaprimanje gostiju u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata, iste uvjete i mogućnosti treba dati i caffe barovima uz sveukupno pridržavanje epidemioloških mjera. Uvjereni smo da i vlasnici caffe barova mogu prilagoditi zatvorene dijelove svojih ugostiteljskih objekata epidemiološkim mjerama u zaštiti očuvanja zdravlja. Stoga, molimo Nacionalni stožer da još jednom razmisli o najavljenim mjerama i dopusti ravnopravan rad svim ugostiteljskim objektima“, istaknuo je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri HOK-u.

Osim horizontalnog otvaranja, što smatraju ključem ravnopravnosti i jednakosti unutar iste struke, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističe važnost i nužnost nastavka provođenja svih mjera za očuvanje radnih mjesta i nadoknade fiksnih troškova svim ugostiteljima dok god traju ograničenja koja onemogućuju normalan rad te stvaraju pad prihoda. Također, za što brži oporavak i opstojnost ugostiteljstva, Ceh traži smanjenje stope PDV-a od 13% na kavu, tople napitke, vino i pivo te ukidanje poreza na potrošnju.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security