Search
Close this search box.

Do kraja godine novi natječaj iz EU Fondova

U Kongresnom centru Forum u Zagrebu u utorak je održana XVIII. Nacionalna konferencija o gospodarstvu i poduzetništvu na kojoj su sudjelovali predstavnici Vlade, resornih ministarstava, predstavnici potpornih poduzetničkih institucija, interesnih udruženja te mali i srednji poduzetnici.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar turizma Darko Lorencin odgovarali su na pitanja tijekom panel diskusije „Pitajte Vladu“, kojom prilikom su najavili potpore i projekte za poduzetnike koje možemo očekivati u narednom razdoblju.

Tom je prilikom Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras poručio kako će do kraja godine biti objavljen natječaj iz EU fondova za industriju, a prvenstveno će se poticati projekti usmjereni na proizvodnju i turizam. Moći će se dobiti do 15 milijuna kuna poticaja po projektu te očekuje veliki interes poduzetnika.

– S obzirom da smo na prvi natječaj imali 130 prijavljenih projekata i sada očekujemo veliki interes. Bitno je da svi na vrijeme dobiju informaciju o natječajima i da su uvjeti jednaki za sve – kazao je Maras, dodajući kako će se za razliku od prijašnjih godina, kada se najviše novca za poticaje malog i srednjeg poduzetništva izdvajalo iz nacionalnog proračuna, sada poduzetništvo više poticati sredstvima iz europskih fondova.

Više o navedenoj temi pročitajte na web stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta RH.

(Izvor: MINPO RH)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security