Search
Close this search box.

Državne potpore za očuvanje radnih mjesta na otocima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 28. srpnja na svojim internetskim stranicama javni poziv za dodjelu državnih potpora male vrijednosti u 2014. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Rok za podnošenje zahtjeva i propisane dokumentacije je 31. listopada ove godine, izvijestilo je Ministarstvo.

Korisnici potpora su otočni poslodavci, odnosno fizičke osobe-obrtnici i pravne osobe koje imaju sjedište na otocima i koji svoju djelatnost obavljaju na otocima.

Potpore za očuvanje radnih mjesta na otocima dodjeljuju se u visini jedne prosječne mjesečne bruto plaće na otocima I. skupine – slabo razvijenim i nerazvijenim, ili polovice tog iznosa na otocima II. skupine – razvijenim otocima, za svakog zaposlenika koji ima prebivalište na otoku i zaposlen je kod istog poslodavca duže od godinu dana.

Time se, napominju iz resornog ministarstva, stvaraju uvjeti za očuvanje postojećih radnih mjesta, a omogućuje se i lakše zapošljavanje novih djelatnika, čime se unaprjeđuje poslovanje i razvoj otočnih tvrtki kao i razvoj otočnog gospodarstva.

Navode kako je u 2012. godini ovim potporama potpomognuto poslovanje 157 otočnih poslodavaca, čime se pridonijelo opstanku 2486 radnih mjesta na otocima, dok je u 2013. njih 189 dobilo potpore za 2496 radnika.

Izvor: HOK

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security