Search
Close this search box.

Evo gdje i što donirati stradalima od poplave!

Grad Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split pozivaju građane da humanitarne potrepštine namijenjene stanovništvu poplavljenih područja u Slavoniji donose u prostorije svoga gradskog kotara i mjesnog odbora.

Radno vrijeme gradskih kotareva i mjesnih odbora je produženo te se pomoć može dostavljati od 8 do 18 sati.

Popis Gradskih kotara sa adresama i kontaktima

Popis Mjesnih odbora sa adresama i kontaktima

 

Grad Solin u suradnji s Crvenim križom organizirao je već u nedjelju ujutro akciju prikupljanja pomoći postradalima od poplave u Slavoniji, pod sloganom “Pokažimo veliko srce, pomozimo potrebitima”, a akciju nastavljaju i u ponedjeljak i utorak.

Pomoć u vidu hrane i sanitarnog materijala možete donijeti u prostorije pučke kuhinje ( Zvonimirova 117, pored knjižnice) ponedjeljak i utorak od 08.30 do 20.00 sati, gdje su Solinjani pomoć donosili već i tijekom nedjelje.

 

Također, Gradsko društvo Hrvatskog Crvenog križa Split organizira prikupljanje pomoći za ugrožene osobe poplavljenih područja Hrvatske.

Pozivaju sve građane dobre volje da doniraju hranu, obuću i odjeću i higijenske proizvode i deke. Naglasak je na osnovne potrepštine. Evo što se preporučuje građanima i Solina i Splita, te okolnih općina i gradova za donaciju pučanstvu poplavljenih područja:

BEBE I DJECA: Kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati – konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!

Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

 

U Splitu se sakupljeni proizvodi mogu donirati na adresu Gradskog društva Crvenog križa Split, Viška 2, te  Ruđera Boškovića 28, Split u vremenu od 8 -20 sati.

Za sve dodatne informacije kontakt telefoni : 021/ 494 – 981, 091 604 2222, 099 512 1171.

Podsjetimo, akciju prikupljanja pomoći već je, kako smo u nedjelju ujutro izvjestili, pokrenula i Udruga veterana 4. gardijske brigade.

 

Iz Crvenog križa Kaštela izvjestili su kako ćeu ponedjeljak, 19. svibnja, građani moći donijeti potrepštine za pomoć stanovnicima poplavljenih područja istočne Hrvatske, u prostorije Crvenog križa u Kaštel Sućurcu (pored zgrade Gradske uprave) tijekom cijelog dana.

Kaštelanski Crveni križ moli građane da se uključe u akciju pomoći te doniraju higijenske potrepštine, nekvarljivu hranu i onu s dugim rokom trajanja, novo rublje, očuvanu odjeću i sve ono što bi moglo pomoći stanovnicima koji su evakuirani iz svojih domova ili su ostali bez njih u dijelu Posavine i Slavonije.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa dežurat će tijekom čitavog dana, a u međuvremenu iz kaštelanskog Crvenog križa uputit će potrepštine iz postojećih zaliha, kao i uplatiti određena financijska sredstva za ovu svrhu.

Dodatne informacije mogu se dobiti tijekom ponedjeljka na telefon 224 – 472.

 

I Hrvatsko planinarsko društvo “Mosor” iz Splita u suradnji s HGSS-om organizira prikupljanje pomoći za poplavom stradalo stanovništvo Slavonije, pa pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da u sjedište HGSS-a (Šibenska 41, Split),  u ponedjeljak, od 08:00h pa nadalje počnu donositi konzerviranu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte, higijenske potrpeštine, sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Dostavljenu pomoć pripadnici HGSS-a će voziti do potrebitih građana na poplavama ugroženim područjima.

Na FESB-u se od ponedjeljka pa do petka u vremenu od 9 do 14 u maloj vijećnici može donirati hrana te potrepštine za naše drage Slavonce! Sve sakupljeno će biti predano Crvenom križu.

 

U dogovoru s Udrugom veterana 4. gardijske brigade, od ponedjeljka 19.05., do srijede u prostorijama KN Torcida organizira se prikupljanje hrane za pomoć žrtvama poplave u Slavoniji.

Klub navijača će biti otvoren od 10:00 do 21:00 sati. Pozivaju se svi da donesu konzerviranu hranu, ulje, brašno, šećer!

 

Podsjećamo, pomoći možete i pozivom na humanitarni broj Crvenog križa –

060 90 11 (6,25 kn PDV uključen)

ili uplatom na IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08.
(prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X)

 

(Izvor: Dalmacija News)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security