Search
Close this search box.

Fiskalizacija – nova verzija Tehničke specifikacije za korisnike_v1.3.

Porezna uprava objavila je novu verziju Tehničke specifikacije za korisnike_v1.3. koja je izmijenjena zbog isteka postojećeg poslužiteljskog certifikata i zamjene s certifikatom novog tipa FINA RDC 2015.

Ovim dokumentom opisuje se način informatičkog povezivanja centralnog informacijskog sustava za fiskalizaciju kod Porezne uprave i obveznika fiskalizacije. Dokument je namijenjen svim zainteresiranim stranama koje će sudjelovati u implementaciji rješenja na strani obveznika fiskalizacije.

Dokumentom se opisuju sve poruke koje sustavi razmjenjuju, procesi razmjene poruka, definiraju se podatkovni skupovi i pravila koja je nužno poštivati u komunikaciji.

Kako se dalje navodi u objavi HOK-a, razmjena podataka odvijat će se putem Web servisa korištenjem XML poruka. Upravo takav način razmjene podataka nije ovisan ni o tehnologiji koju koriste obveznici fiskalizacije ni o tehnologiji koju koristi Porezna uprava i omogućuje uniformnu komunikaciju između bilo kojeg obveznika fiskalizacije i Porezne uprave.

Datum objave: 13. lipnja 2016. godine

 

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security