Search
Close this search box.

Ispunite upitnik o problemu rada na crno

Ministarstvo rada i mirovinske skrbi provodi projekt s ciljem razvoja učinkovitog sustava politika, mjera i kontrolnih mehanizama namijenjenih borbi protiv rada na crno, kao i s ciljem jačanja administrativnih kapaciteta relevantnih institucija u ovom sektoru u skladu s EU propisima i dobrom praksom.

U okviru projekta napravljen je upitnik, koji ima za cilj provjeriti razinu društvene osviještenosti o problemu rada na crno te utvrditi najbolji način i najbolje alate za postizanje osviještenosti zaposlenih i nezaposlenih osoba u Republici Hrvatskoj o problemima koji proizlaze iz rada na crno te mogućim negativnim posljedicama u odnosu na socijalni i gospodarski položaj neprijavljenih radnika.

Upitnik za poslodavce možete ispuniti na sljedećoj poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdS93MI9-9w2wod_lA0oCpzDG1SwMnJm_b2gyHJi6XFJzOlxQ/viewform

Ovaj upitnik pruža mogućnost popunjavanja u elektroničkom obliku te će se Vaši odgovori u postupku obrade smatrati povjerljivima, a odgovore će sakupljati i analizirati slovački i njemački stručnjaci. Stoga Vas molimo da na pitanja odgovorite iskreno.

Svi odgovori bit će automatski objedinjeni i analizirani, a rezultati će biti prikazani u izvješću koje će dati izravan uvid u aktualnu situaciju u Republici Hrvatskoj. Na taj način utvrdit će se prioriteti osoba koje su ispunjavale anketu. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava koristit će povratne informacije kao osnovu za uspostavljanje određenih aktivnosti u svrhu podizanja razine osviještenosti o problemu rada na crno, kako bi se spoznali mogući negativni učinci na socijalni i gospodarski položaj radnika i njihovih obitelji.

Problem rada na crno u značajnoj je mjeri zastupljen u Republici Hrvatskoj, stoga se u okviru projekta očekuje ostvarenje sljedećih rezultata:

  • Razvijena strategija za borbu protiv rada na crno,
  • Unaprijeđen pravni okvir za borbu protiv rada na crno,
  • Poboljšana suradnja između institucija zaduženih za borbu protiv rada na crno,
  • Povećana svijest javnosti u negativnom utjecaju rada na crno,
  • Unaprijeđeni administrativni kapaciteti te poboljšana metodologija rada i kontrolni mehanizmi zaduženi za nadzor nad radom na crno.

(Tekst: HOK)

Datum objave: 27.2.2017.g.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security