Search
Close this search box.

Izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama – prijedlozi

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojoj web stranici informaciju o izradi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je omogućilo dostavu prijedloga i komentara putem priloženog obrasca. Iako je ova informacija objavljena u petak, 24. travnja 2015., savjetovanje sa zainteresiranom javnošću trajat će zaključno do 30. travnja 2015.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama namjeravaju se izmijeniti odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama („Narodne novine“ br. 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13 i 92/14) i to:

– izmjena definicije pojmova: „radni stroj“, „motorni tricikl“, „moped“ i „motocikl,
– dopuna definicija AM kategorije vozila i izmijeniti definicija C kategorije vozila,
– brisanje ograničenja snage motora motornih vozila B kategorije kojima su podvrgnuti mladi vozači te pravilno definirati korištenje vozačke dozvole „u profesionalne svrhe“.
– za obavljanje poslova ovlaštenog ispitivača brisat će se uvjet iskustva od najmanje tri godine na poslovima osposobljavanja kandidata za vozače one kategorije za koju postaje ovlašteni ispitivač,
– namjerava se propisati da se protiv rješenja koja se donose u prvom stupnju u postupcima izdavanja vozačke dozvole te registracije i označavanja vozila, ne može izjaviti žalba ali se može pokrenuti upravni spor,
– namjerava se izmijeniti odredba u svezi obveze odjave vozila kada je promijenjeno vlasništvo na vozilu.

Molimo vas za eventualne komentare do 30. travnja 2015. u 12,00 sati, kako bi na vrijeme mogli dostaviti eventualne primjedbe Ministarstvu.

Na ovom linku se nalazi poveznica na Teze o sadržaju Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security