Search
Close this search box.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u ovoj godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta, a najveći iznos potpore je do 200.000 eura u bruto iznosu.

“Dodjela potpore otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći u smanjenju troškova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za očuvanje postojećih radnih mjesta. Potpora omogućava lakše zapošljavanje novih djelatnika, unapređenje poslovanja i razvoj otočnog gospodarstva”, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Otočni poslodavci mogu ostvariti najveći iznos potpore do 200.000 eura u bruto iznosu, tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, uključujući sve državne potpore i državne potpore male vrijednosti.

Ministarstvo je davatelj potpore, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada 2016. godine, navodi se u priopćenju.

Potencijalni korisnici su pravne i fizičke osobe – obrtnici sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima, pri čemu radnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otocima i raditi kod istog poslodavca najmanje 12 mjeseci bez prekida.

Udio vlasništva države, jedinice regionalne i lokalne samouprave u strukturi vlasništva korisnika potpora ne smije biti veći od 50 posto a otočni poslodavac ne smije biti financijska institucija.

Korisnici potpora na slabije razvijenim otocima (prve skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 100-postotne jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću.

Korisnici potpora na razvijenijim otocima (druge skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 50 posto jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću, kaže se u priopćenju.

(Tekst preuzet s HOK-a)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security