Search
Close this search box.

Kolektivni ugovori ugostiteljstva i građevinarstva prošireni na sve poslodavce i zaposlene

Odluke o proširenju na sve poslodavce i radnike dvaju kolektivnih ugovora – na području ugostiteljstva i građevinarstva stupile su na snagu 19. prosinca, 8 dana od objave u Narodnim novinama br. 134 od 11.12.2015.

Kako se dalje navodi na web stranicama HOK-a, odluke je donio ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, naime, na temelju Zakona o radu ministar može, na prijedlog svih stranaka kolektivnog ugovora, proširiti primjenu kolektivnog ugovora sklopljenog s udrugom poslodavaca ili udrugom poslodavaca više razine – na poslodavca koji nije član udruge poslodavca ili udruge poslodavca više razine koja je potpisnica toga kolektivnog ugovora.

Odluka o proširenju primjene Dodatka 1. o izmjenama i dopunama kolektivnoga ugovora ugostiteljstva može se naći na ovdje, a Odluku o proširenju primjene kolektivnoga ugovora graditeljstva možete pročitati na ovoj poveznici.

Kolektivni ugovori i njihovi dodaci na koje se odnose ove dvije odluke mogu se naći u Narodnim novinama ili na ovom linku.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security