Search
Close this search box.

Nastupite na 50. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom organizira i sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 50. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2017., najvećem obrtničkom  sajmu u široj regiji, koji će se održati od 12. – 17. rujna na prostoru Celjskog sajma, u Celju.

U sklopu obilježavanja 50. jubileja sajma, Republika Hrvatska će prezentirati na jednom mjestu, u modernoj montažnoj paviljonu na samome ulazu u Celjski sajam, ponudu i konkurentnost hrvatskog gospodarstva, posebice malog i srednjeg poduzetništva kao „Zemlja-partner Celjskog sajma 2017.“

Kako se dalje navodi na službenim stranicama HOK-a, uz samu izložbu, za vrijeme trajanja sajma, bit će organizirana stručno-popratna događanja, poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika, okrugli stolovi i predavanja o aktualnim obrtničkim i gospodarskim temama, kao i sastanci i druženja obrtnika i poduzetnika na izložbenom prostoru Hrvatske.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa preko 1.700 izlagača iz 40 zemalja, s velikom posjećenošću (128.800 posjetitelja u 2016. godini) iz 44 države te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu sa potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih proizvoda i usluga, s ciljem izvoza i dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Izložbeni program sajma u Celju obuhvaća: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, okrugle stolove, robne grupe izlagača iz domene: strojeve i opremu za drvo i metal, opremu od inox-a, elektrotehniku, preradu plastike, gume, obradu metala, strojogradnju, izradu alata za obradu drva, plastike i metala, namještaj i unutarnje uređenje, završne radove u graditeljstvu, alate za uređenje doma i okolice, energetiku, građevinarstvo i unutarnje opremanje, opremu za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, turizam, mehanizaciju sela, građevinsku mehanizaciju, montažne kuće, proizvode široke potrošnje, telekomunikacije, IT opremu…

Celjski sajam se kroz sve ove godine profilirao u centralno mjesto prezentacije ponude i potražnje malog i srednjeg poduzetništva, ne samo Slovenije, nego i svijeta, budući da uz izlagače i posjetitelje iz Europe, sajam posjećuju i na sajmu izlažu i poduzetnici iz Kine, Indije, Kolumbije, Rusije kao i mnogih drugih zemalja.

Na stranicama HOK-a izneseni su i podaci te uvjeti ovogodišnjeg nastupa u organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore, i to kako slijedi:

Naziv sajma/adresa: 50. Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva u Celju 2017., Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, 3000 Celje, www.ce-sejem.si

Termin održavanja: 12. – 17. 09. 2017.

Broj izlagača/posjetitelja u 2016: 1.701 izlagač (40 država učesnica)/128.800 posjetitelja

Izložbeni prostor HOK-a na sajmu u Celju 2017. –moderno opremljeni montažni paviljon hrvatskih izlagača-odmah na glavnom ulazu Celjskog sajma.

Cijena izlagačkog prostora, uz logistiku nastupa po principu “ključ u ruke”, uz sufinanciranje HOK-a za članove HOK-a od 70% iznosi 45 EUR-a po m2 + PDV (25%), odnosno ukupno 56,25 EUR/m2 standardno uređenog izložbenog prostora.

Puna cijena izlaganja po principu „ključ u ruke” standardno uređenog izložbenog prostora, za poduzetnike koji nisu članovi HOK-a iznosi 150 EUR-a po m2 + PDV (25%), odnosno 187,50 EUR/m2 standardno uređenog izložbenog prostora.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu «ključ u ruke».

Svaki izlagač  priprema svoju prezentaciju, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama izložbenog prostora te dobiva: natpis na štandu, reprezentaciju i dežurstvo na štandu, najavu nastupa, transport eksponata, relacija Zagreb –Celje –Zagreb i postavu na štandu, odnosno kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Uz kvalitetnu tehničku pripremu nastupa, Hrvatska obrtnička komora radi u suradnji sa „Celjskim sejmom d.d.“ dodatno na promidžbi nastupa hrvatskih obrtnika na samome sajmu, osigurava upis i najavu nastupa svih svojih izlagača u službenom Katalogu sajma, internet elektronskom Katalogu sajma, a profil izlagača se šalje i partnerskoj Obrtno-podjetniškoj zbornici Slovenije te gospodarskim institucijama i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sloveniji, kako bi što više poslovnih ljudi i posjetitelja sajma dobilo informaciju o profilu hrvatskih izlagača i nastupu u organizaciji HOK-a na ovogodišnjem sajmu.

Izlagači prilikom prijave nastupa trebaju dostaviti :

1)    prijavu – u prijavi obavezno navesti potreban namještaj,

2)    podatke o robi koja se šalje na sajam,

3)    izlagač na sajam treba poslati robu koja po vrsti, količini i vrijednosti odgovara robi koju je naveo u obrascu “Podaci o robi za sajam”

ROK PRIJAVE NASTUPA:  prvi rok nastupa 13. srpnja 2017. ili do popune izložbenog prostora

Dostava prijavnog materijala – u područne obrtničke komore ili direktno u HOK.

Osiguranje robe / eksponataizlagačka roba nije osigurana te ukoliko izlagač ima robu veće vrijednosti, istu treba osigurati sam. Komora neće snositi troškove eventualno nastalih šteta ili nestanka robe bilo za vrijeme transporta ili trajanja sajma.

Otprema robe:  izlagač će biti pravovremeno obaviješten o predaji robe u skladište te je dužan pridržavati se dobivenih uputa izvođača štanda.

Napomena: skrećemo pozornost da izlagači ne mogu nastupiti ukoliko imaju dugovanja prema komorskom sustavu.

 

Za dodatne informacije vezane uz sajam Celje, uvjete nastupa ili tehnička pitanja vezana uz nastup u organizaciji HOK-a, zainteresirani obrtnici/poduzetnici mogu se obratiti u Hrvatsku obrtničku komoru na broj telefona: 01/48 06 650, Dražen Horvat ili putem elektronske pošte na: drazen.horvat@hok.hr  i 01/48 06 639, Darko Prister;elektronska pošta: darko.prister@hok.hr .

 

Za kraj, iz HOK-a poručuju svim obrtnicima da iskoriste ovu priliku i prezentiraju se na najvažnijem međunarodnom sajmu u Republici Sloveniji, u sklopu izložbe „Hrvatska-zemlja partner Celjskog sajma“!

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security