Search
Close this search box.

Natječaj za olakšavanje transnacionalnog turističkog prometa

U okviru programa COSME objavljen je javni natječaj za olakšavanje transnacionalnog turističkog prometa za građane starije životne dobi i mlade izvan glavne sezone. Glavni cilj ovog poziva za dostavu projektnih prijedloga (COS-TFLOWS-2014-3-15) je jačanje konkurentnosti europskog turističkog sektora kroz poticanje produljenja turističke sezone i povećanje mobilnosti starijih i mladih građana.

Smisal poziva je da, uz produljenje turističke sezone, doprinese poboljšanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva te otvaranju novih radnih mjesta, kao i poticanju transnacionalne suradnje i javno-privatnog partnerstva. Projektni prijedlozi moraju biti usmjereni na starije građane (55 godina ili više) ili na mlade (u dobi između 15 i 29 godina) s ciljem osmišljavanja/razvoja koncepta turističkog proizvoda i pokretanja pilot testiranja.

Na natječaj se mora prijaviti konzorciji sastavljen od minimalno 4 partnera iz minimalno 4 države članice COSME programa, od kojih najmanje jedan mora biti tijelo javne vlasti, jedan predstavnik organizacije za mlade ili starije građane i jedan pružatelj turističkih usluga.

Najveći iznos nepovratnih sredstava po projektu iznosit će:
• 220,000 € za projekte za starije građane
• 250,000 € za projekte za mlade

Komisija će u okviru ovog poziva financirati 8-10 projektnih prijedloga s bespovratnom stopom sufinanciranja od 75% opravdanih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 15. siječnja 2015.

Više informacija možete saznati na ovom linku.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security