Search
Close this search box.

Natječaj za stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja

Udruženje obrtnika Split u okviru programa Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske „Poduzetnički impuls“ objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se obrazuju po JMO programu za deficitarna obrtnička zanimanja za školsku godinu 2014/2015.

Stipendirat će se 13 učenika prvih razreda srednjih strukovnih škola koji se obrazuju po JMO programu za deficitarna obrtnička zanimanja, a natječaj je otvoren od 11. rujna 2014. (četvrtak) do 19. rujna 2014. (petak). Prijave se podnose Udruženju obrtnika Split, Kliška 13, 21000 Split na obrascu koji se nalazi u privitku natječaja, osobno ili preporučenom poštom s naznakom „ZA STIPENDIJE“.

Zanimanja koja će se ovim natječajem stipendirati su:

• Krojač
• Galanterist
• Zidar
• Stolar
• Vodoinstalater
• Monter suhe gradnje
• Elektroinstalater
• Keramičar

Pravo na stipendiju ostvaruju učenici prvih razreda srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za gore navedena deficitarna obrtnička zanimanja i imaju status redovitog učenika.

Kriterij za dodjelu stipendije je opći uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, a prednost pri dodjeli stipendije imaju učenici slabijeg materijalnog i socijalnog statusa koji se dokazuje temeljem nalaza ili mišljenja nadležnog Centra za socijalnu skrb te učenici s prebivalištem na područjima određenim Zakonom o područjima posebne državne skrbi, Zakonom o otocima i Zakonom o brdsko-planinskim područjima.

Stipendija iznosi 500,00 kuna mjesečno po učeniku.

Napominjemo da ukoliko Udruženju obrtnika Split ne budu odobrena sredstva za stipendiranje prema objavljenom Javnom pozivu iz programa „Poduzetnički impuls“ za 2014. godinu, aktivnost D2.2 Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima, ovaj natječaj će se poništiti u cijelosti ili djelomično.

Cjelokupni tekst natječaja možete pročitati ovdje.

Prijavnica

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security