Search
Close this search box.

Nesukladnost odredbi o zabrani uporabe duhanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima

U inspekcijskim nadzorima koje provodi sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja temeljem Zakona o
sanitarnoj inspekciji (“Narodne novine”, broj 113/08 i 88/10) i Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda (“Narodne novine”, broj 125/08, 55/09 – ispravak, 199/09 i 94/13) utvrđene su nesukladnosti u vezi s odredbama o zabrani uporabe duhanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.
Uočene nesukladnosti posebno se odnose na ugostiteljske objekte u kojima se uslužuje hrana, u kojima se
gostima omogućuje uporaba duhanskih proizvoda i izvan odobrenih prostora za pušenje, i to tijekom cijelog radnog vremena ugostiteljskog objekta.

Slijedom navedenog, Ministarstvo zdravlja posebno napominje da su člankom 14. – 18. Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda (“Narodne novine”, broj 125/08, 55/09 – ispravak 199/09 i 94/13) propisani uvjeti koje mora ispunjavati prostor za pušenje te da pušenje nije dopušteno izvan odobrenog prostora za pušenje (u objektima gdje se uslužuje hrana), odnosno prostora za pušenje za koji je utvrđeno rješenjem ministra zdravlja da isti ispunjava sve propisane uvjete.

Obavijest Ministarstva zdravlja u svezi provedbe Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda možete preuzeti ovdje.

Datum objave: 30.03.2016.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security