Search
Close this search box.

U tijeku Natječaj za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2016.!

Grad Split objavio je danas (petak, 25.03.2016.) Natječaj za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2016. godini. Ukupni fond sredstava koja će biti na raspolaganju obrtnicima iznosi 400,000,00 kn, a natječaj je otvoren sve do 15. rujna 2016. godine.

Podsjetimo, zahvaljujući inicijativi Udruženja obrtnika Split, prošle godine po prvi puta posebno su se izdvojila sredstva za obrtnike u sklopu dodjele potpora malom gospodarstvu grada Splita, a pored toga redefiniranjem uvjeta omogućeno je sudjelovanje puno većem broju obrtnika, pa se tako, osim obrta u sustavu poreza na dobit i obrta u sustavu poreza na dohodak – poslovne knjige, od prošle godine na Natječaj mogu javiti i obrti kojima je porez na dohodak određen u paušalnom iznosu, tzv. paušalisti. A također, od ove godine na natječaj se mogu prijaviti i sezonski obrti, što ranije nije bio slučaj.

– Udruženje obrtnika Split sa zadovoljstvom će kao partner Grada Splita i ove godine sudjelovati u projektu na način da ćemo animirati obrtnike da se u što većem broju uključe u navedeni program. Stručna služba Udruženja bit će im na raspolaganju za davanje svih potrebnih informacija, uputa i pomoći u svezi prijavljivanja na predmetni natječaj, a ove godine znatno je produljeno i trajanje natječaja na gotovo šest mjeseci – kazao je predsjednik Udruženja obrtnika Split Neven Kačić-Bartulović.

Potpore se dodjeljuju za:
a. uređenje poslovnog prostora – uključuje grube i završne građevinske radove s utrošenim materijalom po specificiranim troškovničkim stavkama u poslovnom prostoru smještenom na području grada Splita;
b. nabavu opreme – uključuje nabavu strojeva, alata, računalne opreme i računalnih programa namijenjenih isključivo za obavljanje registrirane djelatnosti;
c. unaprjeđenje kvalitete turističko-ugostiteljske ponude – uključuje troškove edukacije vlasnika i /ili zaposlenih za obrte registrirane za obavljanje turističko-ugostiteljske djelatnosti;
d. ulaganje u marketinške aktivnosti – uključuje kreiranje vizualnog identiteta, dizajniranje proizvoda, izradu web stranice, promidžbenog materijala i oglašavanje u svrhu obavljanja registrirane djelatnosti; i
e. uvođenje i implementiranje sustava upravljanja kvalitetom i okolišem – uključuje uvođenje sustava, certificiranje te obnovu certifikata.

Jedan poduzetnik (podnositelj zahtjeva) može podnijeti samo jedan zahtjev za dodjelu sredstava potpore i to za jednu ili više namjena propisanih namjena s tim da se sredstva potpore odobravaju samo za 80% troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 20.000,00 kuna, što je povećanje iznosa za 5.000,00 kn u odnosu na prošlu godinu. Obrtima koji su u sustavu poreza na dodanu vrijednost, porez na dodanu vrijednost ne uračunava se prilikom utvrđivanja iznosa potpore. Pojam “jedan poduzetnik” u ovom smislu definiran je Natječajem.

Pored ostalih, prednost na Natječaju mogu ostvariti i umjetnički i tradicijski obrti, djelatnosti iz područja prerađivačke industrije, kao i obrti koji se obavljaju unutar stare gradske jezgre te oni koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Sve kriterije prednosti i način bodovanja možete pročitati u Pravilniku o potporama obrtništvu grada Splita u 2016. godini.

Zahtjev se podnosi na „Obrascu zahtjeva za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita 2016“ s pripadajućom dokumentacijom, osobno u pisarnici Grada Splita ili putem pošte, na adresu: Grad Split, Služba za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove, Povjerenstvo za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2016. godini, 21 000 Split, Obala kneza Branimira 17, s naznakom NE OTVARAJ-PRIJAVA NA NATJEČAJ ZA DODJELU POTPORA OBRTNIŠTVU. Zahtjev podnesen izvan propisanog roka i zahtjev koji ne sadrži svu obveznu dokumentaciju iz točke 5. Natječaja, neće se razmatrati. Naknadne nadopune dokumentacije nisu dopuštene. Nakon podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava potpore nije moguće izvršiti povrat predane dokumentacije.

Detaljnije o svim uvjetima pročitajte u Natječaju za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2016. godini i Pravilniku o potporama obrtništvu grada Splita u 2016. godini. Natječaj je objavljen i na službenoj internetskoj stranici Grada Splita na kojoj se i preuzimaju svi potrebni službeni obrasci: „Obrazac zahtjeva za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita 2016“ i „Izjava o korištenim državnim potporama male vrijednosti 2016.“.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security