Search
Close this search box.

Održana radionica i predavanje SVIM tima

Prošli ponedjeljak, 14.11.2016.g., Udruženje obrtnika Split organiziralo je radionice i predavanja koju je održao SVIM tim, i to u prostorijama Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije (R. Boškovića 28-30).

Radionica je održana ujutro, od 10 do 13 sati, i to na temu: “Koje je boje tvoja osobnost?”
Tijekom iste nastojalo se ukazati na činjenicu da je k
omunikacija s klijentima i među zaposlenicima ključna, jer pridonosi uspješnom poslovanju salona, zadovoljstvu klijenata i njihovom ponovnom posjetu salonu.

Tako su se razmatrali problemi iz prakse, primjerice, događa li vam se da vas ljudi ne razumiju, zbog čega neki klijenti stalno kasne a neki su uvijek točni, koji su razlozi da netko reagira burno a drugi sve prihvaća mirno… Radilo se i na problemu načina razgovora s tzv. “teškim” klijentima, ističući da ne postoje “teški” klijenti, “teški” partneri, djeca, kolege, itd., već je ključno prepoznati pojedinu osobnost i način pristupa istoj.

Radionica je bila namijenjena vlasnicima i zaposlenicima kozmetičkih, pedikerskih i frizerskih salona, a sve s ciljem stjecanja samopouzdanja i znanja kako s kim komunicirati po pravilu njegove osobnosti, čime se postiže veća uspješnost u savjetovanju i prodaji proizvoda i usluga te zadovoljstva klijenata.
Popodne (od 15 do 17 sati) održano je predavanje na temu “Kako motivirati i zadržati zaposlenika?”, s praktičnim primjerima. Predavanje je bilo namijenjeno vlasnicima beauty salona, a sve kako bi se upoznali s nekoliko načina, tehnika i vještina koje se trebaju primjenjivati u odnosu i radu sa zaposlenicima u salonu, što osigurava u većini slučajeva njihov ostanak. Predstavljena su 10 BIZFRIZ pravila kojih bi se trebalo pridržavati za bolju motivaciju djelatnika i njihov dulji ostanak u salonima.  Na predavanju je navedeno da se sve svodi na postavljanje Pravila rada i ponašanja u salonu, s naglaskom na dosljednost i shvaćanje da glavna motivacija ostanka dobrog zaposlenika nije visina plaće, s porukom predavanja da se svaki posao razvija do razine razvoja njegovog vlasnika, odnosno, svaki vlasnik salona treba krenuti od sebe, a tek onda može zahtijevati red, rad i disciplinu od zaposlenika.

Našu galeriju s radionica možete pogledati ovdje.

 

Datum objave: 21.11.2016.g.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security