Search
Close this search box.

Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Splitu

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvorio je u središtu Splita, Ulica bana Josipa Jelačića,  Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK).

Kako doznajemo sa službenih stranica Grada Splita, riječ je o desetom takvom uredu u Hrvatskoj, koji djeluje pod okriljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Otvaranjem Centra želi se omogućiti široj zajednici usluge profesionalnog usmjeravanja, kako bi građani, prvenstveno mladi, uspjeli odabrati odgovarajuće obrazovanje i zaposlenje te pridonijeti razvoju zajednice i gospodarstva na lokalnoj i nacionalnoj razini.

– CISOK je mjesto gdje se otvaraju mogućnosti zapošljavanja mladim ljudima. Ovdje bi se trebali sastajati mladi ljudi koji će tražiti informacije gdje se zaposliti, što raditi i s kojim kompetencijama imati mogućnost zapošljavanja – kazao je ministar Mrsić, koji je istakao da je jedan od najvećih problema u Hrvatskoj, vezanih uz zapošljavanje, takozvana strukturna nezaposlenost.

Prostor površine 208 metara kvadratnih za ovaj projekt je osigurao Grad Split, a troškove za njegovo uređenje, kao i troškove najma u iznosu od 3150 kuna mjesečno snosi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

– U vremenu u kojem živimo tržište rada doživljava stalne i korijenite promjene i tu pobjeđuje onaj koji je jači, s većim kompeticijama, informacijama i znanjem. Znanje je pak ključan element opstanka na tržištu. Zato je od izuzetne važnosti da se ovaj centar otvara u Splitu. Uvjerena sam da će on biti od pomoći, ne samo mladima, nego i svima onima koji se smatraju konkurentnima na tržištu rada – kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo za službene stranicel Grada Splita, istaknuvši da će Grad i dalje pomagati svima onima koji želje bolje i ugodnije živjeti u Splitu.

(Foto: Grad Split)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security