Search
Close this search box.

Potpisana 42 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita

‘- Vaša zajednica je ona koja pokreće ovaj Grad. Vaša zajednica i vaš način rada pokreće društvo, svako društvo. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo i bili bi najsretniji da možemo još više i da vas ima više. Idemo zajedno doći do točke da vas ima još i više, a da vam mi čestitamo i damo ono što smo pokušali i uspjeli ove godine učinit. Da napravimo taj potrebni iskorak koji nas beskrajno ispunjava ponosom, a nadam se da vas veseli – kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara obrtnicima prilikom sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu u 2018. godini.

Sklopljena su ukupno 42 Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita u 2018. godini. Sredstva dodijeljenih potpora za obrtnike iznose 80% prihvatljivih troškova, a najviše 20.000,00 kuna po obrtniku. Ukupan iznos sredstava odobrenih za realizaciju potpora iznosi 678.336,78 kuna. U 2018. godini je 60% više odobrenih zahtjeva obrtnika u odnosu na posljednju godinu u kojoj je natječaj objavljen (2016. godina) kada ih je odobreno ukupno 26.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović iskazala je pozitivno oduševljenje radi velikog broja valjanih prijava, a stoga je odlučeno kako će se povećati sredstva i udovoljiti svim zahtjevima te omogućiti potporu svima.

– Dio je to našeg plana i programa da obrtnicima pružimo ruku suradnje. Hvala vam na svemu što radite, što pokrećete nove priče, ponosni smo na vas i želimo vam da radite što duže i što bolje – zaključila je zamjenica Hrgović te se zahvalila i nazočnim članovima Povjerenstva, Nikši Prnjaku ispred Hrvatske udruge poslodavaca, Maji Mladineo ispred HGK te Nadi Gavrić ispred Udruženja obrtnika Splita.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovao je i predsjednik Udruženja obrtnika Split Vilim Bujević, koji je posebno naglasio da je kao obrtnik ponosan na suradnju s Gradom i Gradonačelnikom koja će, vjeruje, od grada napraviti prostor za pravu izložbu obrtništva i očuvati obrte u samom centru.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security