Search
Close this search box.

Potpora -HDS ZAMP

Poštovani/e,

u dijalog s HDS ZAMP-om donesena je odluka kojom će se korisnicima glazbe izaći ususret i pružiti potpora u vidu rasterećenja, a koja će se odnositi na ožujak i iduća razdoblja u kojem će objekti biti zatvoreni:

  1. Korisnici: ugostiteljski objekti, hoteli, teretane, uslužne djelatnosti i slični korisnici za mjesec ožujak ostvarit će solidarne pogodnosti. Imajući u vidu posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom: za razdoblje od 14. 3. nadalje, u kojem navedeni korisnici u Hrvatskoj ne posluju i ne koriste glazbena djela, nema zaduženja niti obveze plaćanja naknade za glazbenu licencu.
  1. Za prvih 14 dana ožujka, u kojima su ugostiteljski objekti  u zemlji radili otežano, za licencu gore navedenim korisnicima odobrava se popust od 50%.
  2. Kako bi se dodatno olakšao povratak u normalno poslovanje po završetku izvanrednih Vladinih mjera, taj umanjeni iznos naknade za mjesec ožujak moći će se platiti u 3 mjesečne rate. Napominjemo, radi se ukupno o 25% iznosa u odnosu na redovno zaduženje kakvo je bilo za npr. mjesec veljaču u kojoj se poslovalo normalno.

Prestankom Vladinih izvanrednih mjera HDS ZAMP donijet će odluku o visini mjesečne naknade za prvi i sljedeće mjesece u kojima će objekti korisnika ponovno početi s radom, to jest, korištenjem glazbenih djela.

  1. Nadalje, korisnički objekti koji su na području Grada Zagreba potresom oštećeni u mjeri da ne mogu nastaviti s radom, izuzeti su u potpunosti od plaćanja naknade. Pozivaju se svi objekti na koje se odnosi ova odluka da pismeno kontaktiraju na mail posl-zg@hds.hr.
  2. Svi objekti koji su prestali s radom sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne trebaju pojedinačno kontaktirati da su prestali sa radom jer je HDS ZAMP automatski proveo sve obustave poslovanja sukladno toj odluci i za sve objekte na koje se ona odnosi.

Link: https://www.zamp.hr/clanak/pregled/2275/covid-19-zampove-mjere-za-poslovne-korisnike

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security