Search
Close this search box.

Predstavljeni paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata zaštitit će preko 200 tisuća radnih mjesta u obrtništvu

Paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata koji je danas predstavila Vlada Republike Hrvatske, sveobuhvatno je rješenje kojim će krizu lakše premostiti i gospodarstvo i građanstvo. Hrvatska obrtnička komora pozdravlja napore Vlade RH da se ublaži cjenovni udar zbog višestruko povećanih cijena energenata.

Predstavljeni paket mjera uključuje i prijedloge Hrvatske obrtničke komore o primjeni šireg spektra mjera za mikro, male i srednje poduzetnike i obrtnike. Prvenstveno se to odnosi na vaučere za plin za koje će se moći prijavljivati kroz aplikaciju agencije HAMG-BICRO. Hrvatska obrtnička komora tražit će sastanak s predstavnicima navedene agencije te resornih ministarstava kako bi se dogovorio što jednostavniji i brži postupak ostvarivanja potpora kroz vaučere.

Pomoć ribarima i poljoprivrednicima iskazat će se kroz potpore male vrijednosti. Poljoprivrednicima za nabavu umjetnih gnojiva, dok će ribari i uzgajivači ribe potporama u iznosu od 50 milijuna kuna kompenzirati rast cijena plavog dizela.

Predstavljeni paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata zaštitit će preko 200 tisuća radnih mjesta u obrtništvu.

Budući da paket mjera na snagu stupa 1. travnja 2022., ostaje otvoreno pitanje u kojoj mjeri se može očekivati smanjenje cijena proizvoda i usluga s obzirom na to da velik broj obrtnika već trpi štete zbog višestruko većih računa.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security