Svjetska turistička organizacija (UNWTO), u suradnji s Baskijskim kulinarskim centrom, pokrenula 3. Globalno natjecanje za start-upove u gastronomskom turizmu. Traže start-upove (razvojne tvrtke) koji koriste nove tehnologije, promiču održivost i pozitivno utječu na lokalne zajednice.
Uz mentorstvo i obrazovne i investicijske mogućnosti koje se pružaju pobjednicima, ovo natjecanje pruža međunarodnu platformu za predstavljanje inovativnog projekta u gastronomskom turizmu.
Start-upovi se mogu natjecati u 3 kategorije:
- Nove tehnologije – rješenja i/ili nove usluge vezane uz sektor gastronomskog turizma;
- Lokalni učinak – projekti koji promiču unapređenje društvenog utjecaja u sektoru gastronomskog turizma;
- Održivost i otpad – projekti s visokom komponentom održivosti i/ili upravljanja otpadom hrane u sektoru gastro turizma.
Pobjednički poduzetnik imat će priliku predstaviti svoj start-up u lipnju ove godine na 7. UNWTO Gastronomskom turističkom forumu (Nara, Japan), te koristiti sadržaje LABe-Digital Gastronomy Lab-a, primati mentorsku podršku od UNWTO-a i partnera itd.
Projekti moraju biti usklađeni s Ciljevima održivog razvoja prihvaćenim od strane Ujedinjenih naroda.
Rok za prijavu start-upa je 28. veljače.
Više informacija i prijava na poveznici: https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourism-startup-competition