Search
Close this search box.

Treći krug prijava iz projekta SMEPASS II

U sklopu EU projekta  “Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu – SMEPASS II” kreće treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga.

U prva dva kruga prijava (u studenom i prosincu 2013. te u travnju i svibnju 2014. godine) više od 100 malih i srednjih poduzetnika iskoristilo je priliku te je odabrano za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga iz 14 različitih područja. Treći i posljednji, krug prijava započinje 15. rujna i traje do 17. listopada ove godine.  U obzir će biti uzete samo on-line prijave. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na Internetskim stranicama Projekta.

Treći javni poziv za iskaz interesa odnosi se na sve poduzetnike koji žele ojačati konkurentnost  radi očuvanja pozicije na domaćem ili osvajanja novih tržišta. U razdoblju od 16. rujna do 2. listopada 2014. godine održat će se seminari u Krapini, Sisku, Bjelovaru, Požegi, Virovitici, Šibeniku, Otočcu i Puli da bi se što bolje informiralo male i srednje poduzetnike o mogućnostima koje pruža projekt SMEPASS II. Zainteresiranima će na seminarima biti omogućena prijava odnosno popunjavanje obrasca za iskaz interesa. Više informacija o seminarima dostupno je putem lokalnih županijskih komora ili putem internetskih stranica Projekta.

Savjetodavne usluge domaćih i stranih EU stručnjaka od lipnja ove godine prima 49 poduzeća odabranih u prvom krugu prijava. Individualno savjetovanje s dodatnih 60-ak poduzeća odabranih iz drugog kruga prijava trebalo bi započeti u listopadu 2014. godine. Spomenuti će stručnjaci pružati savjetodavne usluge posebno prilagođene potrebama svake pojedine tvrtke u trajanju tri do četiri mjeseca.

SMEPASS II sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj a provodi se u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007–2013. Korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Cilj Projekta je jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz pružanje usluga visokokvalitetnog poslovnog savjetovanja. Vrijednost Projekta iznosi 2.978.400 eura. Projekt je započeo  1. srpnja 2013. i traje do 30. lipnja 2015. godine.

 Za sve ostale informacije i upite o aktivnostima Projekta možete posjetite internetsku stranicu www.smepass2.eu ili se obratite putem e-maila: info@smepass2.eu, odnosno na broj telefona +385 1 60 61 359.

(Izvor: HOK)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security