Search
Close this search box.

U petak otvaranje 3. Žrnovačkog sajma

U petak, 5. prosinca točno u podne, otvara se 3.  Žrnovački sajam. Organizatori sajma su Udruga Prijatelja kulturne i prirodne baštine Žrnovnice – Žrvanj i Osnovna škola Žrnovnica. Radi se o sajmu gospodarstva, gastronomije, poljoprivrede, rukotvorina, ekologije, turizma i sporta. Sajam će se održati u velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole Žrnovnica, a trajati će tri dana: u petak, subotu i nedjelju. Na otvaranju će zapjevati klapa Sveti Florijan, a ulaz na sajam i druga brojna popratna događanja besplatan je za sve posjetitelje.

Žrnovački sajam je u svoja prva dva izdanja postao vrlo uspješni sajam, drugačiji od sličnih događanja u Splitu i okolici. Svojom originalnom ponudom i ambijentom oduševljava posjetitelje i nudi autohtoni doživljaj Žrnovnice, istočnog splitskog naselja i zelene oaze na istoimenoj rijeci, a ove godine po prvi puta na sajmu će se predstaviti i Udruženje obrtnika Split.

Tema ovogodišnjeg sajma je “Žrnovnica kakvu želimo… Kulturna i povijesna baština Žrnovnice – Perun”. Naglasak je stavljen  na tragove praslavenske mitologije na žrnovačkom prostoru i njihovo mjesto u kulturnom i gospodarskom potencijalu Žrnovnice.

U sklopu Sajma, točnije u petak u 19,15 sati, bit će upriličeno predstavljanje 13. broja časopisa Žrvanj, kroz koji je u ovom broju na dvije stranice prezentirano i Udruženje obrtnika Split.  Na promociji ovog tiskanog glasila Udruge Žrvanj zapjevat će klapa Žrnovnica.

U subotu se na sajmu obilježava sv. Nikola uz program za djecu. U 17 sati će biti održana predstava Artur i Pupi, glumačke družine Perun koja je prilikom svakog izvođenja izazvala oduševljenje kod djece, ali i kod odraslih. Iz bogatog programa izdvajamo i da će u subotu u 19 sati biti upriličena projekcija filma “Gangster te voli” o gospodinu Nediljku Babiću, alias Gangster, iz Imotskog koji dolazi na sajam kao gost.


Raspored događanja na sajmu
:

Udruga Žrvanj slavi 10 godina svog djelovanja i svim svojim prijateljima te posjetiteljima 3. žrnovačkog sajma daruje bogati izložbeno-prodajni program, u dvorani, ali i edukativno-zabavni u atriju Osnovne škole Žrnovnica:

Petak, 5.12.
12:00 h – svečano otvaranje Sajma
14:30 h – predavanje Čistoće d.o.o. – Udruga Sunce na temu razvrstavanja otpada
15:15 h – predavanje Parkova i nasada d.o.o. na temu dalmatinskih vrtova
17:00 h – školska priredba za djecu i roditelje
18:15 h – predavanje Vitomira Belaja i Juraja Belaja koji će predstaviti svoju knjigu – SVETI TROKUTI – Topografija hrvatske mitologije
19:15 h – Promocija novog broja časopisa Žrvanj (br. 13), uz nastup klape Žrnovnica i prigodni domjenak

Subota, 6.12.
13:15 h – nastup Limene glazbe „Žrnovnica”
17:00 h – dječji program za sv. Nikolu (predstava Artur&Pupi)
19:00 h – Projekcija filma “Gangster te voli”, uz osobno prisustvo Nediljka Babića, alias Gangstera

Nedjelja, 7.12.
08:30 h – 15:00 h – Izložbeno-prodajni sajamski dan

Sajam je otvoren za posjetitelje:
Petak, 5.12., 12:00 – 19:00 h
Subota, 6.12., 09:00 – 19:00 h
Nedjelja, 7.12., 08:30 – 15:00 h

(Izvor: Dalmacija News/UO Split)

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security