Search
Close this search box.

Javna rasprava o Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Dana 28. srpnja 2015. Ministarstvo gospodarstva RH otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu nacrta Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (ZARPS).

Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Prijedlogu nacrta ovog zakona.

Prijedlog nacrta Zakona dostavljamo u privitku zajedno sa dokumentom Teze o sadržaju ZARPS, a isti je postavljen na web stranicama e-Savjetovanja.

Skrećemo pozornost da je svrha donošenja Zakona usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa Direktivom EU/2013/11 o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova koje u HOK-u provodi Sud časti, kako u sjedištu Suda tako i uglavnom na razini područnih obrtničkih komora. Stoga će ovaj zakon, očekujemo, uvjetovati i određene izmjene u radu komorskog Suda časti. S obzirom da se radi o potpuno novom zakonu u našoj legislativi (kao i u većini država članica), dostavljamo link na kojem se nalazi direktiva prevedena na hrvatski jezik. U zakon su u mnogim dijelovima preuzeta rješenja iz direktive.

Treba napomenuti i da je Ministarstvo najavilo kako će ARPS tijela koja će biti notificirana kao tijela koja će rješavati potrošačke sporove dobiti određena (ali skromna) sredstva iz Državnog proračuna.

Svoje mišljenje, pitanja ili eventualne nejasnoće vezane za prijedloge koje biste dali na navedeni Zakon možete nam dostaviti do 03.08.2015. putem našeg e-maila: uo.split@hok.hr, kako bismo ih mogli objedinjene proslijediti u HOK, s time da molimo da ih svakako vežete za pojedini članak Zakona ili Direktive.

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security